Lažno prazan burek je lažan iz dva razloga:

  1. zato što nije potpuno prazan jer osim ulja kojim se premazuju kore ima još par saszojaka,
  2. Malo sam „zavila na krivini“ i dodala jedan od sastojaka koji inače retko koristim u svojoj ishrani (momenat popuštanja). U ovoj varijanti je kisela pavlaka.
  3. U činiji sam pomešala 2 dl ulja, 3dl kisele vode i pola male čaše kisele pavlake i napravila tešnu smesu kojom sam „prskala“ kore koje sam u okruglu tavu ređala po principu „u krug“ .

Ređamo u krug dok ne potrošimo kore i mešavinu pavlake, kisele vode i ulja, dobro zašuškamo sa svih strana i u rernu!

p

Peče se…uh, koliko se peče? Opet ona stara „svako prema svojoj rerni“ Verujete mi da često za neke stvari i ne znam, nego pratim metodom „pogledavanja i zavirivanja“ u rernu. Hajde da kažemo oko 20.ak minuta na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom (staviti u toplu rernu)

DORUČAK!!!

Užina, večera, šta god…

Omiljena „poslastica“ kako kod nas tako i šire!

Nemam kad, burek čeka!!!

Izvolite!

Da vam je prijatno!!!